Newsfeed

Ivent Horizon: Filled with industrial metal / djent / arena rock.

Ivent Horizon – War Machine

In almost every new war of a certain size, people have come up with a new and most often cruel war man or other weapon. The first tanks used in battle were British Mark I type, and rolled against the German lines at the Somme in France on September 15, 1916. Napalm appeared in the Vietnam War.

The band Ivent horizon have a much more friendly approach with their War Horizon as it`s an album title, filled with industrial metal / djent / arena rock! Location: Chicago, Illinois! War Machine (feat. Théodore Rondeau).

Says, «We are Ivent Horizon, initially formed as a solo project that eventually blossomed into a full line up. We offer hard hitting 7-8 string riffs that are sure to melt your face off while remaining easy to follow. With massive inspiration taken from doom 2016 and doom eternal we mix things up with powerfully orchestrated songs along with dubstep and riddim basses to keep you on your toes until the last seconds of every song».

Ivent Horizon offers a cinematic and as a bonus a distorted, dark arena-style performance, and adds and brimmi ng with energy and adds fascinating elements of industrial prog metal. The band contains of very skilled musicians and they carve out great songwriting and the handling of their respective instruments is superb and so is also the musical interaction, and they play each other even better if possible.FFO: Andromeda, Spiritbox, Intervals, TesseracT.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*