Newsfeed

Luíra Fiolin: Have faith and hope in the human race and the future!

Luíra Fiolin - Concrete Suffocation

Fiolin is a Norwegian word for violin. Luíra Fiolin is a Northern Norwegian-Dutch violinist, singer-songwriter, music producer and multi-instrumentalist, who in one style brings together all kinds of cool instruments and vocal techniques: a Sami frame drum, violins, synths, viola, bone percussion and a Norwegian Harding fiddle meet outside the box, emotional singing such as grawling, whispering, throat singing and ‘normal’ singing. Do you want to join Luíra’s magical journey? It became a music video to honor our beautiful nature and a nice collaboration with very talented, inspiring and nice people. Hope you enjoy it as much as my team and I do! Wish you a good evening. With warm regards, Laura Concrete with the track Suffocation,

Concrete Suffocation was written by Luíra for our beautiful mother earth 🌱. To honor her, to show the world how incredible she is and what is going to happen with humankind, if we keep building, destroying, and taking without thought. We have gone too far, taking far more then we need,… and forgetting one thing in the process: we only have one earth. The human race on the other hand, is living right now like we have 8… 🌍

What will happen to the future generations, if we only keep thinking about ourselves, with media and governments brainwashing our souls that we are in need of more, that there is actually nothing dangerous happening right now? What has happened to taking care of each other, being in the moment, eating only that we are in need of, nourishing our souls in nature,… our biggest friend, our temple, our home? What are all those world leaders and businessmen going to do, if our home disappears? Money is not going to save anybody then…

«If we unite, anything is possible💗 I have faith and hope in the human race and the future». – says Luíra.

«Mother Earth needs our love and help, more than anything right now. And yes, there is hope for the future, if we act now! Real change starts within ourselves, and do not forget: the smallest step can cause a big wave of change 🌊».

Sky above me

Earth below me

Fire within me

Spirit all around me

«With gratitude and many thanks to Marina Borovaya (director of photography), Espen Olaisen (editor & visual magic), Charlotte Kristiansen (colourist), Kyrre Sollund (drone), Knut Fuglesteg (framedrum- maker) and Matthieu Besseling (violinmaker)».

Powered by: Freya Records.

I norwgian this is in a short version, «Luíra Fiolin er en nordnorsk-nederlandsk fiolinist, singer-songwriter, musikkprodusent og multiinstrumentalist, som i én stil samler all slags kule instrumenter og vokalteknikker: en samisk rammetromme, fioliner, synther, bratsj, bein perkusjon og en norsk hardingfele møtes en utenfor boksen, emosjonell sang som grawling, hvisking, strupesang og normal sang. Vil du være med på Luíras magiske reise? Det ble en musikkvideo til å hedre vakre naturen vår og et fint samarbeid med veldig dyktige, inspirerende og hyggelige folk. Håper dere liker den så mye som teamet mitt og jeg også gjør!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*