Newsfeed

Wings Of Destiny: Dedicating his life to creating fantasy stories & music.

Wings Of Destiny - Never Surrender

Wings Of Destiny is a versatile heavy, progressive, power metal band from Costa Rica. Power Metal legends Wings Of Destiny are proud to release their new single Never Surrender via Wormholdedeath worldwide.

Never Surrender is about the life of an inspiring musician, artist, or novelist who is dedicating his life to creating fantasy stories & music and even though life is challenging and can be very hard at times this artist never surrenders and keep going strong. One more positive melodic metal song by the band in such a unique style, one more anthem for the fans to sing.

The song was written initially by Marco Garau (Magic Opera, Derdian) as a piano piece for his solo album. He gave this theme to Anton Darusso to see what he can come up with (lyric-wise and arrangement-wise). Applying WOD style to the piano instrumental it turned into a power/symphonic melodic metal piece and by adding blasting solos by David Shankle in a classical «old school» manner it even transformed more into a heavy tune. The track Rise Of All Above,

Wings of Destiny are:

Anton Darusso – vocals & keyboards

David Shankle – guitars

Andres Castro – guitars

Emil Minott – bass

Horacio Paris – drums

Wings Of Destiny is a power metal band originally from Costa Rica, founded at the end of the year 2013, influenced by such bands as Helloween, Rhapsody Of Fire, Angra and Symphony X; nevertheless through the time the band managed to develop a very particular and recognizable sound creating a cult following among fans all around the world. The track Ride The Dragon,

Wings Of Destiny was originally called only Destiny, but due to the existence of another band of the same name [band from Sweden], decided to change its name to Wings of Destiny (known, also, as WOD) in the year 2014.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*