Newsfeed

The Anchoress: I have so much anger and sadness over what is happening in America right now!

The Anchoress - Pennyroyal

Welsh multi-instrumentalist and producer Catherine Anne Davies works under the moniker The Anchoress. Her debut album, Confessions of A Romance Novelist was released on Kscope to widespread critical acclaim and was named amongst the Guardian critics’ Albums of the Year, won HMV’s Welsh Album of the Year, Best Newcomer at the PROG awards, and a nomination for Welsh Music Prize. The Anchoress have released a fascinating version of Nirvana`s song Pennyroyal as a reaction to the overturning of Roe v Wade in the USA!

Says, «In the wake of the overturning of Roe v Wade there was only one song that I was ever going to tackle this month, Pennyroyal Tea by Nirvana – named after the herb pennyroyal that was used historically to induce abortions».

«I have so much anger and sadness over what is happening in America right now as a women’s autonomy over her own body is put into question. Whatever your thoughts on what is happening to reproductive rights, I hope you find some comfort in this contemplative version of a song that’s alway held a lot of power for me». The track The Art Of Loosing,

Catherine Anne Davies, aka The Anchoress, has released her own version of Nirvana’s Pennyroyal Tea. The song originally appeared on the Seattle band’s 1993 album In Utero and, according to late front man Kurt Cobain, was written about someone who was beyond depressed.

The Anchoress is one of many artists who’ve spoken out against the overturning of Roe v Wade. She wrote about her own experiences of stillbirth and miscarriage on her second album, The Art Of Losing, which was voted Prog magazine writers Album Of The Year in 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*