Newsfeed

Watch Them Fail: To be reduced to ONE musical formula.

Watch Them Fail – Hybris

Rejoicing that others fail isn’t good, most people think? Watch Them Fail is definitely a good band and prove it with the track Body lies,

Watch Them Fail is a nasty hybrid of metal, rock, crossover, and industrial hailing from Austria.

The band have signed a licensing deal with Wormholedeath for their debut album Hybris, due for release on October 21st, 2022. Signing Announcement,

Founded in 2016 in Graz/Austria, the four musicians of Watch Them Fail, have been consistently and unconsciously avoiding putting themselves into a specific music genre. The individual band members’ influences are too different and too far spread out in order to be reduced to ONE musical formula.

This is also reflected in their lyrics, written in English, German and Spanish.

The only constant in the music of Watch Them Fail is the catchiness of their songs, which manifests itself in either the listener’s head and/or legs, where it settles for good. This brought Watch Them Fail onto stages in Austria and abroad as the first gig in the band‘s history ever, to open up for Prong and 2019 on the bill of Metal On The Hill Festival together with bands like Lord Of The Lost, Alien Weaponry, Walls Of Jericho, Hammerfall and many more. The first 3-song EP Hybrid was recorded in March 2018 and released on November 24, 2018, physically (7 vinyl and limited cassette tape) and as a download/stream. The first full-length album Hybris will be released in Autumn 2022.

Line up:

Julian – Bass, Vocals

Georg – Guitars, Vocals

Stoffl – Vocals, Samples

Andi – Drums, Vocals

Cover & Tracklist

Tracklist:

1. Splitternackt

2. Disco Vivante

3. Machine Gun Blues

4. Leben

5. Salem

6. A Matter Of…

7. Viva La Muerte

8. Body Lies

9. Out Of Control

10. Hybris

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*