Newsfeed

Celestial Burst: With an 8-minute-long journey through heavy parts.

Celestial Burst – First Flight

Celestial Burst with First Flight (Guitar play through by Alexis) First Flight is a track taken from a 5-tracks concept EP called The Maze, out via Wormholedeath worldwide.

First Flight is the heavier song of the album The Maze with a lot of massive riffs that will please Opeth, Porcupine Tree, and Ayreon fans.

Kenza’s voice will bring you on an 8-minute-long journey through heavy parts, a long hovering bridge, and even a chaotic passage.

The Maze :

«It is the story of a woman who wanders in a world that she does not understand and to which she cannot adapt because it does not suit her. The labyrinth is the symbol that I wanted to give to the adventure that awaits her, littered with obstacles and dead ends (Alexis, Celestial Burst) ».

Celestial Burst is a French progressive-rock band launched by Alexis Lustenberger in 2012 as a solo studio project, Celestial Burst became a two-person band in 2020 when Alexis was joined by singer/actress Kenza Laala to work on the lyrics and contribute to the vocals. After some sessions @ Hesat Recordings, Celestial Burst is proud to present its debut EP called The Maze where the duo invited the Dutch diva Anneke Van Giesbergen (The Gathering, Devin Townsend…) as a vocal guest on the title track of the record. The track The Maze featuring Anneke Van Giersbergen,

Tracklist:

1. Obedience 06:25

2. The Maze 08:33

3. First Flight 07:56

4.The Place I’m Not Supposed To Be 06:03

5. Anna 05:26

6.The Maze (feat. Anneke Van Giersbergen

Adriansoundchaser states, «This is a great mini album! Shades of Pink Floyd and early King Crimson. The music and vocals are excellent. I love that they know when to have a quiet section and when to rock out! All the best to you».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*