Newsfeed

Virus Inhumanity: 5 musical scientists invented.

Virus Inhumanity – Re-Infected

Most people hate virus and probably think this is inhumanity, but in 2019, 5 musical scientists invented Virus Inhumanity: A mixture between groove metal and death metal. In the mid-summer the second EP Virus Inhumanity was released, called Re-Infected.

They hope that this will spread around the world as quickly as a real virus. Leaving no ears unharmed. For fans of Lamb Of God, Deicide, Pantera, Sepultura, Children Of Bodom….

So they began re-constructing and amending to make it more powerful and fierceful then it’s original. New creative elements were found inspired by compounds of other culture moving groups, such as Lamb Of God, Pantera, Deicide, Sepultura and even Soundgarden. The ultimate aim was to blend a sonorous virus that would be as contagious as it would be deadly: Virus Inhumanity. Getting people to zombie like follow the will of metal and to unhesitatingly start mosh pits is the goal.

In the fall of 2021, they dove into Project Zero Studios to record their first EP, titled ‘Infectious’. This EP was released on December 24, 2021 via self-publishing and this as a digital EP, physical EP/CD and as a cassette. In early 2022, the drummer started remixing and the result is this second EP with all the songs of the first EP but now in an industrial style……

Virus Inhumanity – Re-Infected  

Second EP has been released on June 22, 2022 as an Independent Release

Tracklist:

01. 7 Sins (Part I) – Remix

02. 7 Sins (Part II) – Remix

03. Virus Inhumanity – Remix

04. Baptized In Fire – Remix

05. Darkness Came – Remix

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*