Newsfeed

Cleopatra Records: Amazing keyboard heaven!

Cleopatra Records – Prog synth classic

Cleopatra VII Philopator (Greek: Κλεοπάτρα Φιλοπάτωρ;[5] 69 BC – 10 August 30 BC) was Queen of the Ptolemaic Kingdom of Egypt from 51 to 30 BC, and its last active ruler. More than 200 years later the label Cleopatra Records is active with a new album features prog synth gods covering synthesizer classic.

The album features Jordan Rudess, Rick Wakeman, Geoff Downes, Patrick Moraz, Larry Fast, Derek Sherinian, Geoff Downes, Patrick Moraz, Thijs Van Leer, Larry Fast & Nite Jewel and others covering tracks like Giorgio Moroder’s Chase and Mike Oldfield’s Tubular Bells. Here’s Jordan Rudess’s prog’ed up take on Moroder’s Chase, taken from the 1978 film Midnight Express…

The new collection features all exclusive and brand new recordings by such world-renowned pros as Rick Wakeman, Asia’s Geoff Downes, Focus’s Thijs Van Leer, and Larry Fast, who along with several others, have reached back into the past and recreated classics by Kraftwerk, John Carpenter, and more!

Track list:

01. Tubular Bells – Derek Sherinian

02. Magic Fly – Rick Wakeman

03. Pulstar – Geoff Downes

04. Chase – Jordan Rudess

05. Oxygene (Part 4) – Patrick Moraz

06. Escape From New York – Thijs Van Leer

07. Tour De France – Nyte Jewel

08. Visitors – Larry Fast

«Some of the most heralded and widely-respected keyboardists on the planet have gathered together on a unique collection to offer their fresh new takes on some of the tracks that laid the foundation of electronic music and influenced thousands of synth-sational artists and players! Ever wonder what Mike Oldfield’s groundbreaking Tubular Bells might sound like in the hands of Dream Theater keyboardist Derek Sherinian? Or think that Moody Blues/Yes keyboardist Patrick Moraz would do a fantastic version of Jean-Michel Jarre’s superb Oxygene? » «Well, wonder no more as Synthesizer Classics has come to answer all of your synth-related prayers!».

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*