Newsfeed

Rosa Nocturne: Again in the spirit of symphonic folk metal.

Rosa Nocturne – Angels And Beasts

Angels and beasts are two diametric opposites and hardly anyone who meets and at least does not want to enjoy themselves together. Angels And Beasts are an album I enjoy and the band is from Czech Republic and is the six headed band Rosa Nocturne. On the album the band are supported by three clever musicians from well-known Czech bands.

The fourth album Angels And Beasts is again in the spirit of symphonic folk metal. It preserves melodic richness and instrumental diversity. Newly, it brings more straightforward power metal elements. Besides the band members, the album was recorded by 13 guest musicians and singers. Despite all this, the album retains its compactness, the songs flow in a carefully prepared sequence and unfold tense stories.

Tracklist:

Lightbringer

Pharmacist

Falling

Desires in mist

Fear

Once

Skinchangers

Intruders

Letters to the front

Periculum

Of love, of war, of blood

Line-up:

Aneta Zatočilová – vocals

Viktorie Surmová – vocals

Tonda Buček – guitar, programming

Petr Vosynek – guitar, growl

David Koudela – bass

Dan Havránek – drums

Main guest singers

René Perry David (Flowerwhile)

Shirley Tracanna (Wishmasters)

Lenka Ereis Šíková (Ertha)

As the name suggests, the main theme of the album is the age-old struggle between good and evil.

The album Angels and beasts was released in 2020 in the Czech language. In 2022 it was released in English. The Czech version includes also two English songs. The English version includes only English songs but as a bonus song, it contains an older song Of love, of war, of blood. For fans of Avantasia, Eluveitie, Epica.

osa Nocturna is a symphonic-folk metal band from Brno, Czech Republic. Rosa Nocturna emphasizes female vocals with czech lyric, symphonic elements and strong guitar riffs.

They stress an interaction with the audience. During their show they invite volunteers from the crowd onto the stage.

So if you ever wanted to play in a band, you have the opportunity to do so at every show of Rosa Nocturna!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*