Newsfeed

A.A. Williams: Look down at humanity and all the weird stuff we do.

A.A. Williams - As The Moon Rests

The moon never rest and is «always at work» and look down at humanity and all the weird stuff we do. The music from A.A. Williams is not weird just nice and compelling and the wow factor is appreciate to move forward. A.A. Williams will release her new album soon and yes the name is As The Moon Rests! The track Evaporate from the new album,

A.A. Williams is a classically trained post-rocker and she make often atmospheric and melodic songs. The newalbum is the follow-up to Williams’ acclaimed 2020 debut album Forever Blue. She also released the acoustic Songs From Isolation later the same year, a lockdown covers project. The track Golden,

«It is sometimes possible to find ourselves in a situation unable to be objective, unable to see one’s part in the greater picture», Williams says of Golden. «Sometimes we are even the root of a problem we didn’t even realise was occurring. Golden speaks of the push and pull between enjoying being in a loving situation, yet simultaneously, unwittingly, ruining it».

«Traditionally, your second album is the worry; where there’s the weight of expectation», she adds. «But I must create music I like myself, and I’ve had more time on this record; I’ve felt more confidence and conviction. As The Moon Rests is both heavier and softer, there’s more texture and weight, and a string ensemble. It’s Forever Blue times ten! «C».

Williams will be performing her biggest headline show yet at London’s Queen Elizabeth Hall on September 17. She will also tour throughout November in support of As The Moon Rests.

Pre-order As The Moon Rests.

A.A. Williams 2022 tour dates:

Aug 18: UK ArcTangGent Festival

Oct 8: SPA Barcelona AMFest

Sep 17: UK London Queen Elizabeth Hall

Nov 13: UK leeds Brudanell Social Club

Nov 14: UK Milton Keynes Caryford Arms

Nov 15: UK Birmingham Hare & Hounds

Nov 16: UK Cardiff Clwb Ifor Bach

Nov 17: UK Falmouth Cornish Bank

Nov 18: UK Bristol Thekla

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*