Newsfeed

S.R.L.: La Commedia and important epic.

S.R.L. – La Commedia

The Divine Comedy, written by the Florentine Dante Alighieri between 1308 and his death in 1321, is considered the most important epic in Italian literature as well as one of the most significant works in world literature. It contributed to Dante’s Tuscan dialect setting the standard for modern Italian. Italian metal band S.R.L. have just released their brand new single La Commedia on the major streaming platforms, and they refers to the above mentioned important epic.

Alcio, the band’s guitarist, says: «The song has been written during the lockdown, back in march 2020, and we decided to pay homage to the most influential Italian poet, Dante Alighieri, in the year of the 700th anniversary of his death».

Khaynn, singer and lyrics writer, adds: «The lyrics came out as a celebration to the progenitor of the Italian language, which is S.R.L.’s mother tongue we always and proudly had used in our songs. The track tells about the struggle and the sorrow in Dante’s early years when he didn’t know if he was going to get good feedback from his job, but – on the other hand – he also felt the need to create as a primary urge».

Panda, also guitarist and mixer/producer of the song, says: «This is just the first single of a series we’re working on and that we are going release in the future.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*