Newsfeed

Faceless Objects: Life may throw a lot of pain and sorrow in your way.

Faceless Objects - Unbroken

Faceless Objects is obviously very satisfied with their new song Unbroken and reach out to us for a write-up! And this is music we enjoy writing about I must admit!

Unbroken – Life may throw a lot of pain and sorrow in your way. You might bend, you might stumble or even fall. But don‘t let anything or anyone decide your fate. Rely on your inner strength and make sure your light – in soul and spirit – remains unbroken.

Faceless Objects is a psychedelic doom metal project from alpine country Austria. They are obviously Obsessed!

«Obsessed is about something that can happen to everyone. It lies within us. No matter what colour, race or religion, no matter if the obsession is a thing, a person or a situation.. And be aware – overcoming one obsession does not mean that there can’t grow a new one inside». The track Arise,

Faceless Objects – that is how an autist is seeing the world and other people. Objects, not individuals. Biometric data, not faces.

Says, «Our album Confused contained 10 tracks. The album tells a story like a book, each song is like a chapter in that book. The songs are released chronologically (each with a video) as they will appear on the album. We are the storytellers, but it is very important to us to leave enough room for our listeners to find themselves, their lives and situations in our songs».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*