Newsfeed

Umphrey`s McGee: Tapping into the idea that we were all isolated yet somehow still connected and experiencing the same emotions.

Umphrey’s McGee – Small Strides

Umphrey’s McGee have a released a new studio album, Asking For A Friend some weeks ago and the band issued Small Strides ( Official audio)

I’m so tired of the run around

Everybody’s all wired to burst

Time lies and it’s never accountable

It all seems too rehearsed

All sides can come around (if you wanted)

Small strides at first (if you want it)

Takes all kinds to get it right (think you got it)

I might be the worst

Does it feel alright leaving no replies

Doesn’t seem too overpriced

Didn’t mean to bite but you’re so uptight

Stuck in between what’s right and what works

Everytime I look at you, al

l I wanna do

Is turn your baby brown eye blue

Everything you gotta say, I’ll take it

If there’s anything you wanna break

Anything you wanna do, believe me when I

Tell you that I want it too

You know that I’ll be alright, everything so well timed

You rea

lly shouldn’t be so surprised

If it’s real then why do any other rules apply

You really couldn’t see a smaller stride

You know that I’ll be alright, everything so well timed

You really shouldn’t be so surprised

If it’s real then why do any other rules apply.

Stuck in between what’s right and what works. The track It`s Not Your Fault,

The Chicago improve crew’s 15th studio record is the follow-up to 2021’s You Walked Up Shaking In Your Boots But You Stood Tall And Left A Raging Bull, and was recorded across three different studios over the last three years. Guitarist and vocalist Brendan Bayliss describes it as «tapping into the idea that we were all isolated yet somehow still connected and experiencing the same emotions».

Adds drummer Kris Myers of the 14-track, «This album reflects how our songwriting has really come a long way since the days of putting Lego together, a term given to explain our past process of assembling the greater sum of the parts in eclectic fashion. Instead, we were able to naturally connect with these songs with our hearts, and a little less from our heads through simple, serene songs».

Link:
Faceboook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*