Newsfeed

R.I. P. David Andersson.

Swedish metallers Soilwork have announced the passing of their guitarist David Andersson. He was 47 years old.

Earlier today (Wednesday, September 14),the band released the following statement via social media: «We are deeply saddened today, as we bring the terrible news of David Andersson’s passing. He was one of a kind and a brilliant man in so many ways. He was our guitarist for more than 10 years and had a big impact on  oilworks’s musical journey forward. Sadly alcohol and mental illness took you away from us. We will miss him dearly and will continue to carry the musical legacy that he was a part of. Our deepest condolences goes out to his family. Forever grateful for the time we spent with you and all the good laughs».

«Thank you Dr. Dave. See you on the other side».

https://www.youtube.com/watch?v=a9rtjyqkKdE

«We encourage everyone to respect the privacy of David’s family and friends in these tragic times».

Andersson joined Soilwork in 2012 and remained a member until his passing. He was also a member of The Night Flight Orchestra alongside Soilwork vocalist Björn Speed Strid.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*