Newsfeed

Dikajee: Absolutely speechless oceansoul singer!

Dikajee - Forget~Me~Nots

Dikajee, oceansoul singer-songwriter, visual artist. Dikajee is a former Russian based proggers and her debut album Forget~Me~Nots was recently released, and she now shares haunting new video for new single In The Blink Of An Eye.

Says, «This song is a triumph of escapism, it has no purpose, no morality, it’s just a pure emotion of disappointment, desperation and anxiety. I wrote a sketch for it in 2020 and got back to it in 2022. When the world hurts so badly, you hide under your bed, like a child. You just want to close your eyes and pretend that this is not really happening, to stop feeling what you feel, stop hearing what you hear, stop worrying, just hide in your world».

«You want to gain some energy to wake up and try to be a better person, to share your energy and do what you can to make someone else feel better. The song itself has a rather tricky harmony and measurements and may actually feel like a dancing song. But it’s a very, very sad song».

Forget~Me~Nots was recorded and produced in Norway, Portugal, Germany, France, Latvia, Russia, and features guest appearances from Faun’s Fiona Rüggeberg (bagpipes), Klone’s Guillaume Bernard (guitars), Erik Truffaz’s Artis Orubs (drums) and Amber Foil’s João Filipe (guitars) among others.

Says on Facebook,« I am absolutely speechless to be in « The Best Of 2021 » CD from Metal Hammer. I still can’t believe my eyes seeing Dikajee among all these incredible artists and true legends! Thank you so much, MT!!! 🖤✨». The track Forest,

«P.s. I still feel that I’m not « metal enough » to be here, but I humbly trust my favorite metal music magazine that I have been a fan of for years✨». The track River Rites,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*