Newsfeed

Lord Of Confusion: With a whole new level of intensity and maturity!

Lord Of Confusion - Evil Mystery

Leiria is a city-municipality in central Portugal in the district of Leiria in the historic province of Estremadura. The city has touristic importance as a starting point for excursions to Fátima, Alcobaça and Batalha. In addition to its tourist significance, the town has the band Lord Of Confusion. Lord Of Confusion with the track Howling Wolf,

Lord Of Confusion psych-doom metal occultists announce new album Evil Mystery via Gruesome Records due out on September 30th in cooperation with Morbid and Miserable Records.

Greatly influenced by classic horror movies and tales of the supernatural and the occult, Lord Of Confusion debuted in 2019 with a self-released EP titled Burnin’ Valley, which garnered positive reviews and gave them the opportunity to play all over Portugal.

Evil Mystery, is the band’s first full length album and it takes Lord Of Confusion into a whole new level of intensity and maturity, thanks to all the experience they got along the way and a lot of hard work put in developing and delivering their new release.

A hell of a lot of blood, sweat, tears and thought has clearly gone into the creation of Evil Mystery and that’s pretty evident throughout these six new tracks. With improved songwriting skills and a proper production, the album doesn’t merely rehash that classic doom meets hammer movies formula, it shows a genuine creepy and chilling atmosphere created by psychedelia-tinged doom riffs, pounding ritualistic beats, and the haunting voice of Carlota Sousa.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*