Newsfeed

Patriarchs In Black: All roads lead to Black Sabbath for this super group!

Patriarchs In Black - Reach For The Scars

I don`t know which color patriarchs prefer but I know the the band Patriarchs In Black prefer to play doom metal music. The track I`m The Dog, Opening track from MDD Records Reach For The Scars out now. Johnny Kelly drums-Dan Lorenzo guitars-Karl Agell vocals-Eric J. Morgan bass. FFO: Type O Negative, Vessel Of Light, Danzig. Label: MDD Records.

Super group featuring Johnny Kelly from (Type O Negative/Danzig/Quiet Riot) on drums and Dan Lorenzo (Hades/Non-Fiction/Vessel Of Light) guitars/riffs! song a unique authenticity that makes the overall result an entertaining and varied pleasure. Patriarchs In Black. Ten of their friends sang or played bass on this release including Karl Agell (COC Blind/Lie Heavy), Dewey Bragg (Kill Devil Hill) and Jimmy Gnecco (Ours)! The track Hate Your Lives,

All roads lead to Black Sabbath! When New Jersey scene veteran Dan Lorenzo (Hades, Non-Fiction) was looking for musicians for his new project, Overkill’s Bobby Blitz gave him the idea of knocking on John Kelly’s (Danzig, Type O Negative) door, because – according to Blitz – «He would fit your riffs perfectly». Blitz was right and Lorenzo and Kelly, who had never worked together before, formed Patriarchs in Black. The duo makes no secret of where the musical heart of this collaboration beats – to put it in Kelly’s words: «All roads lead to Black Sabbath!»The track Kashmiri,

Lorenzo was the founding member of both Hadesand Non-Fiction and most recently Vessel Of Light and Cassius King. He even wrote the music with Bobby Blitz’ first foray outside of Overkill in 2007 with The Cursed. Kelly first came into prominence with Type O Negative and currently plays drums with Danzig, Quiet Riot and Silvertomb among others. The track Sing For The Devil feat. John Kosco,

Tracklist:

1. I’m The Dog 03:15

2. Sing For The Devil? 02:33

3. The Submission Bell 04:39

4. Built of Misery 03:20

5. This Damn War 03:13

6. Mourning This Life 03:38

7. Hate Your Life 02:39

8. Demon of Regret 04:17

9. Kashmir 08:51

 So, on these nine groovy songs there are many dragging riffs, with which homage is paid to the forefathers of doom, on the one hand – and on the other hand such a snotty-rock charm that would also make the album a perfect soundtrack for a remake of Easy Rider. For Reach For The Scars, the duo recruited a whole host of guest musicians who each put their own stamp on the songs. On this album, Karl Agell (COC), Dewey Bragg (Kill Devil Hill), Rob Traynor (Black Water Rising), John Kosco (Dropbox), Eric J. Morgan (A Pale Horse Named Death) and Dave Neabore (Dog Eat Dog), among others, give each song a unique authenticity that makes the overall result an entertaining and varied pleasure.

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*