Newsfeed

Align The Tide: An anthem of empowerment!

Align The Tide - Unbreakable

To align the tide is not a skill I have, but someone might align the tide? Align The Tide is a band from Maltese their blistering second track Unbreakable is taken from upcoming album Hollow.

Hollow which was released on August 26th, 2022 via Cleopatra Records. Unbreakable is more like an anthem of empowerment, touching on subjects such as inner strength, the tenacity to endure whatever life throws at him/her. To keep fighting no matter what! The track Judgement,

Hollow the much anticipated follow up album from the 2019 Dead Religion album by the Maltese Metal Heads.

«Hollow is a perfect transition into our new style as Align the Tide, still keeping the main elements but with a refined sound. Expect heaviness, catchy choruses and in your face riffs that will make you dance. We decided to go with a topic such as mental health, in which most people go through on a daily basis. Each song has its own story that most people will relate to as some tracks are based on real life experiences as well as having concepts and stories».

Align The Tide was formed in September 2015, the band experimented with several different musicsounds while working alongside different local musicians, extracting influences and styles.

The founders of the band, have been exploring music genres for the past nine years before settling in the active sound you hear today in Align The Tide! Together, they composed music based on thrash, groove & melodic metal resulting in the recording of their debut album Dead Religion & videos for The Golden Throne & Welcome To Hell from the same record. Merchandise has been designed & produced to accompany the above release. The track Unbrekable,

In March 2018, the band supported the legendary band Mushroomhead on their American tour visiting several main cities such as: Mesa, San Diego, Portland, Seattle, Jerome, Fort Collins, Denver, Colorado Springs, Lincoln, Waterloo, Minneapolis,

Joliet, Madison, Racine, Cleveland. Upon returning home the band participated in several local gigs & festivals where they have rooted their main fan base before embarking on a mini European tour visiting Germany and the Czech Republic. Align The Tide are signed to the major Independent record label based in the US – Cleopatra Records.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*