Newsfeed

Noord: Down straight blast beats and name humor.

Noord – Enter My Kingdom Of Pain

We are Noord, a Belgian band from Antwerp. We give you a unique taste of metal with a progressive and alternative feel to it.

What Am I Breathing For is out now! The latest release of this Belgian metal band trades between groovy, catchy verses, scream along choruses, eerie tensions and down straight blast beats.

What Am I Breathing For is the bands newest song and first approach to an evolving sound compared to their former work.

With a continuously driven vibe and pounding drums it is the perfect way to lose your mind and go crazy. What Am I Breathing For is the first song out of a whole new story driven upcoming album.

Line-Up:

Bass: Louis De Bie

Guitars/Vocals: Cédric De Graeve

Drums: Stijn Sallets

For me as a Norwegian two of the sure name is a bit funny but also interesting. The Norwegian word Bie is Bee, and greave or greve is count, and Bie is flop in Albanian.

Lots of fun with words and different language meanings, but it is the music that is most important here, so I should stop now with my special name humor now!

Noord is a 3-piece metal band from Antwerp, Belgium. They saw the first light of day in 2017. Even in the earlier stages it was clear that this band would not sound like any other band. The roots lies in the metalworld but there are a lot of roads to walk on without losing the roots itself. They combine different elements and styles to form their own. In easy words; NOORD brings something different to the table in the world of heavy music.

What Am I Breathing For came out on the 19th of August 2022 as the first single of their upcoming concept album. A probably good advice is to keep an eye out on the horizon to see what the next part of the album will be!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*