Newsfeed

Potter’s Daughter: With Rather dark lyrics.

Potter’s Daughter - Weighted Keys

Potter’s Daughter – with the three track EP Weighted Keys. Potter`s Daughter is art rock/progfusion featuring Dyanne Potter Voegtlin and Jan-Christian Vögtlin. Weighted Keys have a rather dark lyrics and this suits the music . Listen at Bandcamp,

1. Night Of The Swallow 04:54

2. Catherine 06:23

3. That Song About The Midway 04:57

New 3-track Art-rock, pop EP Weighted Keys a compilation of three songs that were dear to Dyanneduring three different phases of her life:

1. Night Of The Swallow – a semi-acoustic version of Kate Bush’s dramatic song from her album, The Dreaming (from Dyanne’s time in NYC, when she first discovered Kate Bush)

2. Catherine – a solo piano rendition of Tom Kelly’s elegant song from his album, Spinning Through Eternity (from the present time, in honor of Nickie Harte Kelly and the entire prog community who so warmly welcomed Potter’s Daughter and Octarine Sky)

3. That Song About The Midway – a semi-acoustic version of Joni Mitchell’s beautiful song from her 1969 album, Clouds. (Dyanne first heard the song at age 16, right after joining her first professional band, and has loved the song since).

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*