Newsfeed

Raze The Maze: You’ll hear odd meter, unusual but alluring chord progressions!

Raze The Maze – 7am Dream

To build a maze is a very hard and difficult job and there are not so many that do this. But if they raze the maze they have built they are probably angry with something? The band Raze The Maze is not angry only dreaming sweet dreams and are very satisfied that their second album 7am Dream is made.

Raze The Maze, the band formed by MoeTar duo, vocalist Moorea Dickason and bassist Tarik Ragab have shared a new video for Letters From The Parking Lot.

It’s taken from the second album, 7am Dream, which has just been released through the Raze The Maze Bandcamp page.

«7am Dream showcases a few years of creative & life energy poured into ten songs and recordings that encompass our favorite’s collection of curated original music yet», the band say. «This album was a perfect collaboration of two visions coming together as one, with no holds barred creatively. This is exactly the album we wanted to make».

«You’ll hear odd meter, unusual but alluring chord progressions, dense vocal harmonies, and lyrics on duality, spiritual seeking, mind expansion, the purgatory of isolation, absurdism, conspiracy and its current role in society, and philosophy. This record is both cerebral and emotional, insane and odd while teaming with life, hooks & heart. Listen, order, share, enjoy».

The duo formed MoeTar (a play on both their names) in 2008. The band released two albums on the Magna Carta label, From These Small Seeds (2012) and Entropy of the Century (2014), as well as their own self-released EP The Final Four in 2018.

Raze The Maze is the bay area-born progressive rock band from musical stalwarts,
Tarik Ragab and Moorea Dickason. They previously cofounded the Manga Carta Records band, MoeTar.

This band and creative project from Moorea + Tarik seeks to raze the fear-based, corporate driven, patriarchal mentality in our culture and raise up radical creativity, deep connection and true expression in its place.  

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*