Newsfeed

My Soliloquy: The evidence is all around us.

My Soliloquy – Fu3ion

UK My Soliloquy have a new and first single entitled The Great Polarity taken from the album Fu3ion which is the third studio album.

My Soliloquy is fronted by founding member, and sole song writer, Pete Morten, since 2002. (Known also for his work with Threshold and Nightmare World). The band describe themselves as melodic alternative prog.

«The Great Polarity, a fundamental spiritual concept, describes perfectly the human condition, in its simplest terms. It asks the larger question… are we both, individually and collectively, living from a place of love or from a place fear in all that we do? », Morten explains. «The evidence is all around us, if you want the answer to that ever relevant existential question».

«As we typically choose Fear in nearly all our responses to life, to say nothing of how we treat each other, it thus, reveals humanity to itself in startling clarity. Surely then, the invitation is to choose love over fear and see how different the outcome could be for all life on earth.

The song’s verses and choruses flip from love to fear, asking which will you choose, right here, right now as you go about your day?».

«Once again Morten has worked with his former Threshold colleague, drummer Johanne James on the new album, which has once again produced by Rob Aubrey (Transatlantic, Big Big Train, Spock’s Beard, IQ)».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*