Newsfeed

Sinverse: Depicting a dystopian science fiction story.

Sinverse – Drowning

Sinverse is a progressive metal band from Zürich, Switzerland. Formed in early 2018, the lineup was finally complete by 2020. Their music is an amalgamation of the band’s favorite elements modern metal has to offer. The track Drowning taken from the album Cosmic Poetry

Music & Lyrics by Sinverse, Adam: Elijah Knight, Eve: Sabine Held, band performance filmed by Lukas  and hair & Make Up by Sonja Haberstroh.

Special Thanks to Peter Gschwend, Cris Ortega, SIBATEC AG . Directed & produced by Dave Schlumpf, filmed by Dave Schlumpf, editing & VFX by Dave Schlumpf and production Assistance: Kathrin Schlumpf, Fabian Spizzichino.

Lyrics:

Let me have another taste

Let me feel the sunshine on my face

Lucid dreams to hide within

When my reality comes crashing down on me

There’s no place where I’d rather be

The ultimate fantasy

To escape the agony of the real

I want to drown myself

In simulated pleasure

My own utopia molded into a dream

An irresistible, compelling urge to lose control

I have to give in to its call

I need

To make it through the day

I proceed

To turn and run away

Lucid dreams to hide within

When my reality comes crashing down on me

I want to drown myself

In simulated pleasure

My own utopia molded into a dream

An irresistible, compelling urge to lose control

I have to give in to

(its call)

It’s calling my name

Staking its claim

To my soul

Lucid dreams

To hide from what I feel

Lucid dreams

To run from what is real

I want to drown myself

In simulated pleasure

My own utopia molded into a dream

An irresistible compelling urge to lose control

I have to give in to

(its call)

It’s calling my name

Staking its claim

To my soul

There’s no place where I’d rather be

The ultimate fantasy

Cosmic Poetry is an interesting album title for me as I enjoy both poetry and not least cosmos. The band behind the album Cosmic Poetry is from Switzerland and they call themselves Sinverse. Cosmic Poetry is a concept album depicting a dystopian science fiction story where each song is another chapter of the same overarching plot.Zurich Airport is Switzerland’s largest and an important hub for European air traffic. Sinverse is from Zurich and are high-flying with much joy due to the debut album release!

Track list:

1. Eternal Return (2:14)

2. End Of Compassion (5:59)

3. Drowning (4:31)

4. Ascension (5:21)

5. Pillars Of Creation (4:37)

6. Lost Within A Dream (6:40)

7. Synthetic Harmony (5:44)

8. Cosmic Poetry (8:11)

9. Full Circle (5:31)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*