Newsfeed

Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra: The story changes for each listener…..

Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra - Promises

Promises is the new album by Floating Points and Pharoah Sanders, featuring the London Symphony Orchestra and artwork by Julie Mehretu.

Inshele states on Bandcamp; «Sitting in my yard contemplating about questions without answers, reading a book written by a heavy mind. I played this album instead of Bach. Turned it down so that I could hear the birds and rustling leaves. The music brought me so much peace that I have to think this is what it was made for, this context, this moment. Abstract art, without a form or a story, says everything that a listener can or wants to imagine. So the story changes for each listener, but I heard my Promises that day».

Movement 1 00:00

Movement 2 06:24

Movement 3 08:55

Movement 4 11:27

Movement 5 13:58

Movement 6 18:23

Movement 7 27:14

Movement 8 36:43

Movement 9 44:06

A continuous piece of music in nine movements for saxophone, strings, keyboards and electronics, composed by Sam Shepherd.

Line-up:

Pharoah Sanders: Tenor Saxophone and Voice.

Sam Shepherd: Piano, Harpsichord, Celesta, Fender Rhodes, Hammond B3, Oberheim 4 voice & OB-Xa, Solina String Ensemble, Therevox ET-4.3, EMS Synthi, ARP 2600 and Buchla 200e.

The strings of the London Symphony Orchestra.

Credits:

Recorded at Sargent Recorders, Los Angeles, California. Engineered by Sean Cook. London Symphony Orchestra; Written and arranged by Sam Shepherd, Conducted by Sally Herbert, Recorded at Air Studios, London. Engineered by Jeremy Murphy. Recorded by John Prestage. Assisted by Ashley Andrew-Jones and Gianluca Massimo. LSO led by Carmine Lauri. Score preparation by Olli Cunningham and Colin Rae. Mixed by Sam Shepherd at EMS4, London. Assisted by Tim Pennells. Lacquer cut by Chris Bellman at Bernie Grundman Mastering.

Cover Painting Congress by Julie Mehretu. Photo of ‘Congress’ © Julie Mehretu. Photo by Tom Powel Imaging. Courtesy of the artist and Marian Goodman Gallery, New York. Design and layout by Paul Diddy.Executive Produced by Yale Evelev and Eric Welles-Nyström. Dedicated to the memory of Tom Relleen.

Link:
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*