Newsfeed

Τετραγράμματον og הוה.

Riti Occulti slapp nylig sin tredje skive «Tetragrammaton». Ordet The tetragrammaton er avledet av fra det greske ordet Τετραγράμματον, som igjen betyr, bestående av fire bokstaver. Dette kommer så fra det hebraiske thonym הוה som vanligvis blir oversatt til de latinske bokstavene YHWH som vanligvis er et av navnene på gud i den hebraiske bibelen. Puuuuuuh, snakk om mye snakk for et ord.  Riti Occulti spiller blackned doom metal og består av fem musikere og skiller seg ut med at de ikke har med gitarer i lydbildet! Giulio Valeri på synther sørger for mye av soundet sammen med bass, trommer og harsh og clean kvinnevokal. Den dynamikken mellom de to vokaltypene kler musikken til Riti Occulti, og låter svært bra i mine ører. Til sammen klarer italienerne å rulle ut en rimelig mystisk musikk som også har klare psykedeliske og progressive helninger. Fascinerende er ordet som passer for Riti Occulti. Kanskje er også bandet velegnet å høre på for de som til vanlig ikke er sortmetall fan fordi de låter annerledes enn de flest av sine kolleger. Den seige doom stemningen bandet har er suggererende på en måte jeg sjelden støter på.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6221 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*