Newsfeed

Fra Selânik, Salonika,  Salonica (Σαλονίκη, Солун, Solun, סלוניקה)

Sleepin Pillow er en sekstett fra Hellas som hygger seg med såkalt eksperimentell rock ifølge dem selv. Andre velger å kalle musikken deres for psykdelisk/spacerock. Uansett så har grekerne nokså frie tøyler hva gjelder å tilvirke musikk til vanlig. En musikk som er basert på gresk og østlig tradisjonsmusikk og så fusjoneres det med moderne og alternativ og psykedelisk musikk. Så langt har grekerne gitt ut tre skiver, og den siste «The Past Is Already Here» kom i midten av desember.

Bandet er fra Thessaloniki og sekstetten ble stiftet i 2004. Thessaloniki kalles forøvrig også for Selânik (på tyrkisk, Salonika eller Salonica (Σαλονίκη, Солун, Solun, סלוניקה). Alltid like gøy med underlig bokstaver! Hvor gøy Sleppin Pillow er får den enkelte vurdere.  Jeg synes dette er et band vel verdt å sjekke for de som vil ha noe som skiller seg litt ut i mengden i det minste. Den kanskje beste låten på den nye skiva er «I Hate All Gods»?

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*