Newsfeed

Colouratura: Prog from 41,74 km² big Wheeling!

Colouratura - Black Steeple Church

Black Steeple Church is the third album made by the band Coloouratura from Wheeling.  Wheeling is an American city located in Ohio County, West Virginia. It has 27,375 inhabitants and covers an area of 41.47 km².

Colouratura is a project of Nathan James and Ian Beabout which formed in 2016.  The band released a self-titled limited edition CD-R (120 copies) in 2017.  In 2018 released a fully realized new release with Melodic Revolution Records called Unfamiliar Skies.

inspired by 70s British Rock like Pink Floyd, Moody Blues, Procol Harum, Genesis, Jethro Tull, 10cc, and so on. Unfamiliar Skies charting the far reaches of rock, jazz, psychedelia, krautrock, folk, metal and electronic.

Tracklist:

1. Black Steeple Church

2. Blackheart

3. Crash Dirt, Bone Dust

4. Shepherd’s Throne

5. Headsplitter

6. Heavenly Dancer

7. Icarus

8. There’s Something in my Basement

9. Vesuvian Tidepools 2020 (bonus track)

Line-up:

Nathan James: bass, vocals, drum programming (6), synths (6), arrangements

Ian Beabout: arrangements, flute (4), drum programming (8)

Derek Pavlic: guitars, arrangements, viola (2,4), keyboard (3), microKorg vocoder (7), drum programming (8)

    With

Brandon Collins: drums (1)

Derek Ferguson: electronic drums (2,4)

Dave Trik: drums (5,7)

Paul Sears: drums (8)

Chris Boros: mellotron (4)

Jacopo Muneratti: narration (2)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6698 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*