Newsfeed

Musikalsk vandrehistorie

En vandrehistorie innen musikk er at «stemmen» i Pavlov`s Dog – David Surkamp – døde av inhalering av helium! Rett nok høres han ut som en heliumpåvirket bror av Geddy Lee, men” han rør på seg” som det så lite prosaisk heter!

Hvorvidt du vil begynne å sikle etter å ha hørt musikken til Pavlov`s Dog er ikke sikkert? På den annen side snakker vi om musikk med særpreg, selv om popfaktoren i noen låter er snublende nær, så er dette anrettet med absolutt intelligens.

En smart plass å starte for de som vil sjekke ut bandet er nok,” Pampered Menial” fra 1975, og” At The sound Of The Bell” fra 1976. Dette er for øvrig bandet to første skiver, og siden går det rent musikalsk trått og i 1978 er det hele over. Et kort mellomspill kommer så i 1990, og siden er det taust til 2010 uten at skivene som kommer ut er spesielt bra. I fjor kommer verket «Has Anyone Here Seen Sigfried» som om den ikke er super er ei ok skive.

Lenker:
Facebook
Offisiell

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*