Newsfeed

Musikkens mangfold!

At det er utrolig mange stilarter innen musikken er noe de fleste vet, men at det er så mange som dette her må vel overraske de fleste? I tillegg så tilkommer det jo nye stilarter rimelig ofte slik at denne listen garantert ikke er komplett.

A capella Acid House Acid Jazz Africana Afrobeat Akustisk Akustisk blues Akustisk jazz Alkojazz Alternativ Ambient Americana Arabisk Artfunk Avantrock Avantgarde Baggy Baile funk Balkan Ballade Barnemusikk Barokk Beat Bebop Bedehussanger Big Beat Bigband Black metal Bluegrass Blues Bluesrock Bolero Boogierock Bossanova Boyband Brasiliansk Breakbeat Breakcore Breton Britpop C86 Cabaret Cajun Casiopop Chicago-blues Chillout Cinematisk Club Cocktail Collegerock Cool Jazz Country Country & western Country Disco Countrypop Countryrock Crooner Crunk Cubanismo Cybercore Dance Dancehall Danseband Death metal Deep house Deltablues Detroit techno

Disco Dixieland Doom Downbeat Drill and bass Drill’n’bass Drone Drum’n’bass Drømmepop Dub Dubstep Dunkelpop East Coast Rap Easy Listening EBM Eksperimentell Eksperimentell elektronika Eksperimentell rock Ekstrem metall Elektrisk blues Elektrisk jazz Elektro Elektroakustisk Elektronika Elektronisk Elektropop Emo Etnisk Europop Eurotechno Evergreen Fado Filmmusikk Fjelljazz Flamenco Folk Folkemusikk Folkmetal Folkpop Folkrock Folktronica Fri-improvisasjon Frifolk Friform Frifunk Frijazz Funk Funkpop Funkrock Fusion fäbodjazz G-funk Gammeldans Gangsterrap Garage Garasjerock Gitarjazz Gitarpop Glam Glitch

Goregrind Gospel Goth Grime Grindcore Grunge Hard house Hardbop Hardcore Hardcore rap Hardrock Heartland rock Heavy metal Hillbilly Hip-Hop Hokum Honky Tonk House Humor Idiotrock IDM Improvisasjon Indie hiphop Indiepop Indierock Indisk Industri Industriell metall Instrumental Instrumental hip hop Italo-disco Jammerock Jazz Jazz rap Jazzhouse Jazzrock Joik Julemusikk Jump blues Jungle Kammermusikk Kammerpop Karibisk Keltisk Kirkemusikk Klassisk Klezmer Kor Krautrock Kristenrock Kunst Laptop Latin house Latino Leftfield Lettmetall Lo-fi Lounge Lounge pop Lowercase Madchester Mariachi Marsj Math Rock Memphis-blues Metal Metal-rap Middelalder-metal Minimalisme Mod Modal jazz Modern creative Moderne blues Morsmålsræpp Mugam Musette

Musikal Musique concrete Neo-klassisk Neo-soul New Age New Orleans blues New Romantics New Wave No Wave Norwegian depression Nu jazz Nu metal Old school rap Opera Orkester Orkesterpop Pagan-metal Paisley Underground Piedmont blues Pop Poppunk Poprock Post-bop Post-grunge Post-hardcore Post-punk Postrock Powermetal Powerpop Prog Psychobilly Psykedelia Pubrock Punk Qawwali R’n’B Ragga Ragtime Rap Reggae Retropop Retrorock Revy Rhythm & blues Riot Grrrl Rock Rock’n’Roll Rockabilly Rocksteady Romantikk Rumba Sadcore Sakral Salme Salsa Samba Samisk

«Spacerock og springleik»

Samplehappy Samtidsmusikk Scandinavian rock Screamo Shadowmusikk Shoegaze Sigøynermusikk Singer/songwriter Sjanti Ska Skatepunk Skweee Slowcore Slåtter Soca Softrock Soul Soulrock Southern rap Space rock Speed metal Spirituals Spoken word Springleik Stadionrock Standards Stev Stoner Storband Straight edge Street-hop Støy Støyrock Surf Swampblues Swingjazz Symfoniorkester Symfonisk rock Synth Sørstatsrock Tango Tech-house Techno Teen pop Tex-Mex Texas-blues Thrash Trance Tribal Trip hop Tropicalia Tungrock Turntablism Twee-pop Two-step UK garage Urban Vaudeville Vestkystblues Vikingmetall Vise Vokaljazz Voksenpop Voksenrock West coast West Coast Rap Western swing Wienerklassisisme World Worldbeat Yob rock Zydeco Ørkenrock

De som har full oversikt over alle disse subsjangerne har jammen satt seg grundig inn i musikken sitt forunderlige univers og mangfold!

Om Ulf Backstrøm (6241 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*