Newsfeed

A Thousand Forms Of Action – Deseized’s 3de barn!

Deseized 2015 - Klare for action!

Senere i år slipper Deseized sitt 3de album, A Thousand Forms Of Action, og markerer med det 12 år som band fra den spede oppstart siden 2003. Bandet som oppsto på ungdomsklubben i Ski har lånt oss litt tid, så vi har benyttet anledningen til å stille dem spørsmål omkring fortid og framtid, og musikk og politikk.

2003; En Deseized Oddysee
Bandet Deseized består av Andreas Lien, Magnus Bocianowski, Kristian Lensjø, Fredrik Haugen og Semming Haraldsen. Medlemmene har hatt flere musikalske prosjekter utenom, men nå er det altså Deseized som gjelder. Av andre prosjekter kan vi nevne Jishin, et band Andreas Lien var med i, og Oslo baserte Kill Kollins som Semming Haraldsen spilte med.   Deseized derimot har vært gjeldende en stund, med tanke på at de tok navn, og nåværende form allerede i 2003. Første album kom i 2009, The Trophy Of Our Demise.
– Altså, det var en del samarbeid i ulike konstellasjoner før den tid også, men 2003 var året da vi endelig tok den form som folk kjenner i dag. Selv om det på mange måter føles som et ganske annet band enn det vi er nå, sier Semming.
– Ja, men det er jo ikke så rart, kommenterer Kristian, vi starta jo opp på ungdomsklubben på Ski for ganske lenge sida.

Men er Ski stedet for progressiv og groovende metalcore?

Ski; Stedet for progressiv og groovende metalcore!
For et Deseized sitt tilfelle er svaret et rungende ja! Selv om de kanskje ikke helt er enig i sjanger beskrivelsen har de gode minner fra stedet hvor alt startet. Der hadde de et bandmiljø preget av mange konserter og band, med en god fritidsklubb, «Kjeller’n Fritidssenter», i midten. Et godt oppstartsmiljø har mye å si for ferske artister, noe Semming utdyper:
– Vi hadde aldri holdt det nivået og den dedikasjonen vi gjør nå hvis ikke grunnlaget var lagt på et så aktivt sted, med et så godt miljø. Dessverre har jeg inntrykk av at det ikke er helt liv laga for metalkonserter der i dag, så vi får ikke spilt så mye på hjemmebane som vi kanskje kunne tenkt oss.

Nå derimot er han litt mer skeptisk til tingenes tilstand. Det var kanskje bedre før? I hvertfall forteller Semmeing på at de ikke får spilt så mye på hjemmebane som de kanskje kunne tenkt seg. Fokuset har også endret seg hos bandet.
– I gamle dager gjaldt bare å få spilt så mye som mulig for å få litt konserterfaring, men nå er det mer fokus på musikken, sier Kristian.

Dette fokuset har vist seg å være veien å gå. Selv om de ikke har kommet ut med et album i året kan de sette hakk nummer tre i beltet i år. Noe som ikke er alle uavhengige band forunt. Og apropos dette tredje hakket…..

Videre fra Architects Of Our Demise
Om tittelen på avsnittet virker litt vel kryptisk på deg, kjære leser, er dette fordi du ikke har sjekka ut Deseized på Spotify eller andre steder. Architects Of Our Demise er navnet på forrige utgivelse fra bandet fra 2013, som har et tidvist politisk budskap (den mest hørte låta på Spotify er “Blood And Oil”) og tematikken generelt heller mot ting som er verdt å skrike om. Dette kommenterer Lien på.

– Tekstene handler om ting vi bryr oss om. Ting som gjør oss sinte. Vi spiller aggressiv musikk og tekstene skal gjenspeile dette.

Forrige album ble sluppet i 2013, og årets album, A Thousand Forms Of Action, kom bygger videre på den. Mye har skjedd i mellomtiden hos bandet, blant annet har regler for hva som er greit og ikke, blitt fjernet. Resultatet har, ifølge dem, blitt deres så langt feteste og korteste skive. De nevner også at bandet selv stiller med alt fra låtskriving til produksjon denne gangen, en produksjonsprosess som har vært mer gjennomgående fra idé til ferdig produkt. Dette har gitt en mer helhetlig produksjon, og sluttresultatet har blitt en skive smurt med «ekstra mye» Deseized. Kristian stiller med en litt mer inngående beskrivelse.

– Den er awesome! Jeg synes vi fortsetter trenden fra Architects of our Demise, og pusher det enda litt lenger. Kanskje enda litt mer progga, men med beinharde saker i bånn

Utenom tid i studio går det selvfølgelig masse tid til mye annet enn bandet. Det å leve av musikk er ikke lett, og jo hardere musikk, jo vanskeligere.

Musikalsk karriere, strømmetjenester og årets album
Før hadde man intet valg, man måtte kjøpe musikken man ville ha tak i, og satt igjen med et fysisk produkt. Strømmetjenestene som finnes nå (Spotify og lignende) har derimot gitt kjøpere et annet alternativ. Dette er ikke et udelt gode i følge Semming. Han trekker frem at det kan tenkes at noe av insentivet med å gjøre seg flid med innspilling for artistene forsvinner, for det å gå i null bare med skive salg er blitt mye vanskeligere.
– Men på den andre siden er det jo noen klare fordeler også; vi snakker jo veldig lav terskel for publisering, og omtrent grenseløs eksponering. For vår egen del så har vi faktisk ikke brukt en eneste krone på studioer og lydteknikere, som kanskje ikke er en kommentar på streaminghverdagen, men heller en slags reaksjon på det. Det er utrolig hva man kan få til med litt dugnadsånd, sunn fornuft og sosiale nettverk!

Da vi spør om de har planer om å gjøre Deseized til sin levevei svarer bandet at det nok kanskje kunne være ønskelig, men at det er en lang og vanskelig vei å gå. Men vi har ikke gitt helt slipp på idéen om at jobb er noe man har for å finansiere rockingen ­ frem til de to bytter plass, påpeker Semming.

Og den nye skiva er jo selvfølgelig da et steg i denne retningen. Den har et håndtegnet cover laget av illustratøren Kjersti Sandkvist Halden. Andreas utdyper litt mer om årets release:
– Tittelen (A Thousand Forms Of Action) har to betydninger. Først er det det anatomiske aspektet som understrekes av artworken, med mennesket som et unikt vesen med uendelige muligheter. Deretter en mer konkret oppmanende betydning: at alle mennesker har et ansvar for å benytte seg av sine muligheter for å gjøre verden et tålelig sted å være.

Og for den nye skiva sin del lover de ny låt veldig raskt.
– Frem til plata slippes i alle kanaler er vi travelt opptatte med promo og å øve inn nytt materiale, sier Kristian, men det blir forhåpentligvis mange muligheter til å se oss utover høst/vinteren.

Og med det takker vi for oss, og lar bandet fortsette arbeidet med promoteringen av det nye materialet. Er du interresert i mer så sjekk innom facebboksida og den offisielle hjemmesiden til bandet. De lover nytt materiale 23.oktober. Se under for linker!

Linker
Facebook
Hjemmeside
Youtube

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. «A Thousand Forms of Action» tilgjengelig nå! | Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*