Newsfeed

Mange navn før det ble Tull!

Jethro Tull er et av de gamle bandene som liksom alltid har vært der. Det er selvsagt en sannhet med modifikasjoner, men forløperen til Jethro Tull oppsto i Blackpool i England i 1963. Da var det nå så velkjente Ian Anderson som startet et band ved navn Blades. To år etterpå ble navnet til The John Evan Band, og deretter The John Evan Smash.

Med tiden ble det flytting til London, og nå ble det for alvor fart i navnebyttene. Først ut var The Toggery Five, så McGrenor`s Engine, Ian Hendersom`s Bag Of Blues, Candy Coloured Rain og Navy Blue. Omsider i 1968 ble det til Jethro Tull. Det er forøvrig navnet på en engelsk pioner, legende og svært kreativ person som sto for revolusjonære metoder innen landbruk og som levde mellom 1674 og 1741. Den musikalske versjon av Jethro Tull har ikke gitt ut noen album siden 2003, men har før det en rikholdig og kvalitetsfylt fortid. Ian Anderson som i alle år har vært leder av bandet er fortsatt aktiv og lager stadig ny musikk. Mange regner «Thick As A Brick» som det ypperste fra Tull, men selvsagt er ikke alle enige i det.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*