Newsfeed

Første med elektrisk fiolin

Det i dag nok totalt ukjente bandet Sisyphus var forløperen til Curved Air som startet opp i 1970. Curved Air var blant de første til å integrere elektrisk fiolin i musikken sin. Mange tror noe feilaktig at bandet var først med elektrisk fiolin, men det et er så vidt jeg vet noe feil?! Også samtidige band som It`s A Beautiful Day, The United States Of America, High Tide og East Of Eden hadde den elektriske fela med i lydbildet.

Fiolinen bidro til et særegent lydbilde og var i Curved Air sitt tilfelle med til å gjøre bandet til noe spesielt innen proggen. Han som trakterte den elektriske fiolinen i bandet var Darryl Way, og han var da også mer enn normalt dyktig på instrumentet sitt. Når så Curved Air red inn i solnedgangen og sluttet å lage ok musikk, så konverterte Darryl Way til ikke helt ukjente Gong.

I tillegg så har alltid vokalisten Sonja Kristina vært en dyktig vokalist og viktig for Curved Air sin musikk. Som en bonus var hun en vakker skapning som var mer enn ok å hvile øynene på! Når jeg var ung så svermet vi unggutter for denne den gang så usedvanlig vakre kvinnen. Det var derfor skikkelig artig og forunderlig når jeg for noen år siden fikk en venneforespørsel på Facebook fra nettopp Sonja Kristina! Bandnavnet Curved Air er hentet fra Terry Riley, og hans musikkstykke som heter” A Rainbow In Curved Air”. Beste skiva er slik jeg ser det «Air Cut» fra 1973, men den er til gjengjeld obligatorisk for enhver seriøs samling av rytmisk musikk!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*