Newsfeed

Anekdoten til Norge

Fredag 18 mars klokken 20.00 på konsertscenen Musikkflekken i Sandvika i Bærum kommune spiller Anekdoten. For de som ikke kjenner det svenske bandet så dukket de opp tidlig på 90 tallet som et av mange skandinaviske band inspirert av King Crimson.  

Den svenske kvartetten har med årene møysommelig meislet ut sitt eget smått unike sound. Dundrende bass, en spennende sonisk palett, masse mellotron og en deilig rastløshet i sin streben etter å formidle er noen av kjennetegnene til dagens Anekdoten.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*