Newsfeed

Metall med ukulele!

Ukulele er jo ikke akkurat det instrumentet jeg venter er å finne på den soniske paletten til et metallband! Nå vil det være å overdrive å si at ukulele dominerer lydbildet til den sveitsiske groove metal kvartetten Erkonauts. Årsaken til at nevnte instrument i det hele tatt er med er fordi Thomas «Drop» Betrisey fra Samael faktisk spiller ukulele, og han har miksa og mastra bandet sin nye skive «I Did Something Bad»! Han har sannsynligvis ønsket å tilføre lydbildet noe spesielt og nytt?!

Erkonauts består forøvrig av to eksmusikere fra Sybreed, og har nylig turnert tre verdensdeler. Soundet bandet kommer opp med blir av enkelte beskrevet som å ligge mellom 90 tallets Suicidal Tendencies, tidlige System Of A Down og Primus, og så tilsettes det noen doser prog, alternativ rock, metall og punk!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*