Newsfeed

Reunion!

Aunt Mary er tilbake med ny skive «New Dawn» og nesten helt ny besetning og spiller releasekonsert på Rockheim i dag! Kun gitaristen Bjørn Kristiansen er tilbake av den opprinnelige besetningen. Den nye konstellasjonen består av Kristiansen på gitar, Glenn Lyse på vokal, Bernt Bodal på bass, Ole Tom Torjussen på trommer og Ola Aanje på keyboards. Ronni Le Tekrø er gjesteartist både på plate og konsert.

Ifølge Kristiansen låter bandet nå røffere enn noensinne. Dessverre har både Jan Groth og Kjetil Stensvik fra originalbesetningen gått bort den siste tiden. Groth døde i august 2014, mens bandet lekte med ideer til plata. Trommeslager Stensvik døde nylig men rakk akkurat å være med på hele innspillingen av «New Dawn». Kristiansen forteller at både Jan og Ketil ville at bandet skulle fortsette.

Aunt Mary ga ut tre album og «Loaded» fra 1972 og «Janus» regner jeg som must i enhver anstendig musikksamling! Bandet ble oppløst i 1973 men hadde en kortvarig samling i 1978 i form av diverse konserter. Kvartetten vekket internasjonal oppsikt og ble av henrykte fans og anmeldere sammenliknet med King Crimson, Jethro Tull og Deep Purple.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*