Newsfeed

Tredveårskrigen 

Tredveårskrigen foregikk mellom 1618 og 1648 og var tilsynelatende en religionskrig, men også en krig mellom Franskmennene og det Habsburgskemonarkiet. I mer moderne tid dreier tredveårskrigen seg om musikk og det legendariske Trettioåriga Kriget. Et svensk band som ga ut fem skiver mellom 1974 og 1981 for så å forsvinner fra radaren til 2004. Om en måned er bandet fra Saltsjöbaden klar med sin nye skive, «Seaside Air» som er nummer 10 i kronologien.

Velkjente Mikael Åkerfeldt sier at Trettioåriga Kriget er en av de viktigste inspirasjonskildene til Opeth! Nytt fra svenskene er at teksten i sin helhet for første gang er på engelsk, og at musikernes forkjærlighet for Beatles fremkommer rimelig tydelig på «Seaside Air».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*