Newsfeed

One Man Metal

Her er en dokumentar om enmanns DSBM (Depressive Suicidal Black Metal) band fra 2012. Vi får en titt inn i livene til mennene bak Leviathan, Striborg og Xasthur. Dette er en ganske interessant dokumentar som er verdt å se.

Jeg ønsker å påpeke en liten feil fra den raske gjennomgangen av black metalsjangerens historie i begynnelsen. Det er riktig at Venom, Bathory og Celtic Frost var sjangerens pionerer, men de brukte aldri blast beats. Nå handler dokumentaren om de utvalgte DSBM artistene, men hvis man ser på black metal i sin helhet, så de viktigste enmannsbandene Burzum, Falkenbach, Graveland (det var perioder hvor Rob Darken var det eneste aktive medlemmet), Ildjarn og selvsagt Bathory.

Det er tvilsomt at han som står bak dokumentaren ville ha klart å få tak i mennene bak disse bandene (spesielt Quorthon siden han døde i 2004). Dessuten de litt vel i overkant politiske ukorrekte og ekstreme sammenlignet med de mer trygge DSBM artistene som er i dokumentaren. Har du 46 minutter til overs, så One Man Metal verdt å se.

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*