Newsfeed

Stinn brakke!

Det er som jeg i en tidligere artikkel har nevnt et aktivt progmiljø i Israel. Et relativt nytt bekjentskap derfra er kvartetten Aperco fra Tel Aviv som spiller retro prog. Snart slipper de sin debut «The Battle» og i god retrostil er det en konseptalbum. Konseptet er en historie om menns liv og ikke minst mental prøvelser.

Bandet sin talsperson forteller at Aperco faktisk får daglig spilletid på radioen og i så måte er jo det noe som progband knapt opplever i gamle Norge. Videre så fortelles det at på konsertene er det stinn brakke, og det virker faktisk som publikum har ventet på at Aperco skule dukke opp. Den nye skiva heter «The Battle» som tidligere nevnt, og den tittelen er det rimelig å anta henspiller seg på menns kamp i dagliglivene deres.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*