Newsfeed

Fantasy metal

Innen metallsjangeren er det relativt sjelden at band er sekstetter, men Stormtide er et unntak i så måte. Melbournebandet har nylig signert for Metal Hell Records , og selvsagt er både label og band henrykte over den «dealen». Stormtide spiller et metall som ligger en plass mellom folkmetall og symfonisk metall.

Australierne har en forkjærlighet for fantasy litteraturen, og det gjenspeiler seg i lyrikken. Det har i sin tur ført til at de karakteriserer musikken sin som fantasy metal, og vips så er atter en ny sjanger funnet opp, med mindre noen tidligere har kommet på samme ide?! En ide som bandet har er at de skal ta seg god tid for å meisle ut sin debutskive. Den skiva har faktisk vært i støpen i hele tre år, men skal etter planen slippes til sommeren.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*