Newsfeed

 «Crystallomancy»

Det er vanlig at når et band har et land i sitt bandnavnet så er de slett ikke fra det landet! Det gjelder også for French TV som kommer fra Louisville i Kentucky i USA. Under ledelse av Mike Sary har dette RIO/Avantprog bandet holdt på en tredjedel av et århundre. Veteranband er derfor en passende oppsummering! En annen oppsummering er det at French TV sysler med sin musikk og er rimelig unike da musikken så absolutt er særegen og spesiell.

«Ingen kommersiell suksess å se i krystallkula!»

Noen stor kommersiell suksess vil nok ikke amerikanerne noe gang få om krystallkula jeg spår med holder mål! Krystallkule kalles og spådomskule og er en kule av krystall eller glass som ifølge overtro kan fungere som hjelpemiddel til å se det som har skjedd, det som skjer og som kommer til å se. Når teknikken for å spå om fremtiden eller fortiden benytter krystall eller glass, kalles det på engelsk «crystallmanvy», sammensatt og avledet av de greske ordene krystallos (krystall) og manteia (spå)!

Den siste skiva fra amerikanerne kom i 2010 og hadde den humoristiske tittelen «I Forgive You For All My Unhapponess»! Humor er forøvrig et viktig element i French TV sitt univers. Et univers som de som liker musikk utenfor allfarvei nok bør ha en fair sjanse til å like. De største påvirkningkildene til amerikanerne er band som National Health, Soft Machine, Frank Zappa, Bill Bruford, Gentle Giant,Brand X, Happy The Man og det meget særegne svenske bandet Samla Mammas Manna.

«Velsmakende musikalsk brygg»

Dette foredles og med stor musikalsk innovasjon kommer altså French TV opp med sitt særegne musikalske brygg som smaker meg utmerket som oftest. Stor var derfor gleden over at veteranene i disse dager er aktuell med ny skive «Ambassadors Of Good Health And Clean Living». Igjen skinner humoren klart og tydelig gjennom i tittelen, og skiva er et jubileum da den er nummer til i kronologien. Om det er basert på humor eller ikke vet jeg ikke, men faktum er at det ikke finnes noen klipp av bandet på Youtube!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*