Newsfeed

Soloskive!

I “gamle dager” så var soloskiver mer regelen enn unntaket. I Yes sitt tilfelle så tok vel alle musikerne seg fri i samme år fra hovedbandet, og lagde soloskiver. Faktisk så ble det rimelig høy kvalitet på de skivene om jeg ikke husker helt feil? Nå er gitaristen i det fine progbandet IZZ, Paul Bremner klar med soloskiva «The Witness», som kommer i disse dager. Bremer er en meget viktig del av soundet til IZZ med sitt melodisk og distinkte gitarspilling. Han står blant annet bak klassiske og deilige IZZ låter som «Light From Your Eyes» og «Illuminata».

Bremner er med tiden blitt en svært anerkjent låtskriver, så det bør ikke være det som eventuelt gjør at «The Witness» ikke fungerer. Paul Bremner uttaler at skiva, «er preget av et stort utvalg av sinnsstemninger og følelser».  Tom Galgano som til daglig står for det vokale i IZZ har produsert “The Witness”. Galgano uttaler at, «At alle låtene er forskjellige, men likevel så henger de sammen via Paul sitt unike gitarsound og låtskriverevne»! Mye skryt, men kanskje det faktisk er ei «sabla» bra skive?

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*