Newsfeed

Dot!

Med coverkunst fra svært dyktige Hugh Syme smeller snart Karmakanic ut sitt femte album. Nevnte Syme har for øvrig også jobbet sammen med ikke helt ukjente artister som Aerosmith, Rush og Iron Maiden osv. Den nye skiva er helt enkelt døpt «Dot» og inspirasjonen til den tittelen fikk sjefen sjøl, Jonas Reingold fra Carl Sagen sitt mantra. Sagen var et stort geni og syslet med astronomi, astrobiologi, vitenskapsformidling, kosmologi, astrofysikk og han varogså forfatter.

“I got my inspiration to start writing DOT when I stumbled upon a text by the famous American author and astronomer Carl Sagan a while ago. He was talking about how small and insignificant we are in this vast universe. It’s fascinating to think that this little dot is all we are and all we’ll ever be. It gives us perspective. And I think perspective is a great tool for making good choices”.

Karmakanic har hele tiden vært Flower Kings bassisten Jonas Reingold sitt prosjekt. Skivene som til nå er utkommet er uten unntak blitt vel mottatt, og i tillegg til å være regnet som en glimrende bassist er også Reingold er meget bra låtskriver. Det forhindrer ikke Reingold fra å skrive låter sammen med andre. I år har Reingold og hans gode venn og kollega Andy Tillison skrevet hovedlåten på den nye skiva sammen. “God, The Universe And Everything Else No One Really Cares About” klokker inn på nesten 30 minutter, og Tillison bidrar også med Hammondorgel her som gjesteartister.

Karmakanic pr. 2016 er foruten Reingold Göran Edman (Yngwie Malmsteen), Morgan Ågren (Casualties Of Cool, Frank Zappa, Steve Vai), Lalle Larsson (Agents Of Mercy, Nils Erikson & Krister Jonsson) . Rimelig ok besetning det der?

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Teaser fra «Dot»! | Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*