Newsfeed

Kontinuerlige maursirkler!

Jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg synes om coverkunsten til Bresciabandet Ant Mill. Er det morsomt, stilig, smakløst, kitch, spektakulært, spekulativt eller? Bedøm selv om du liker bildet av en naken person kun tildekket av en blekksprut! Bandet Ant Mill spiller ifølge presseskrivet en original musikk som er basert på live opptredener, og det bevises ved at alle låtene på den nylig lanserte debutskiva «Double Rod Pendulum» er spilt inn «live» i studio. Her skal det åpenbart ikke flikkes og poleres, men være ekte saker med de feil og mangler som da måtte oppstå!

En slik holdning er det jo bare å applaudere for. Jeg vil også applaudere italienerene for valg av bandnavn. Ant Mill er faktisk et naturfenomen jeg ikke ante eksisterte! Ant Mill er når en gruppe maur blir atskilt fra hovedflokken og så mister teften av duftstoffet feromon. Da vil de mauren som har rotet seg bort begynne å følge hverandre i kontinuerlige sirkler helt til de omkommer av utmattelse. Dramatisk det der! Full så dramatisk er ikke musikken til Ant Mill som er en amalgam  av rock, alternative, grunge og prog.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*