Newsfeed

Masse dramaturgi!

I 2008 fikk Pontus Nilsson som er vokalist og sekkpipespiller tilbud om å spille konsert få uker frem i tid, og han takket ja til det tilbudet! Det var rimelig modig gjort da han ikke hadde noe band! Via skjebnens krokveier fikk han tryller frem de nødvendige musikerne og konserten ble glatt gjennomført. Med inspirasjon fra band som Eluveitie, Nordman, Alice Cooper, Fejd og Iron Maiden ønsket Nilsson å lage sitt helt egen musikalske brygg. Et brygg som var tuftet på en visjon om å lage middelalderinspirert metall.

Som med de fleste band ble det prøving og feiling for å finne et eget sound, og hyppige mannskapsskifter. Etter kraftig økt musikals kompetanse via utallige konserter og to EP-er bar det i studio høsten 2015 for å spille inn debutskiva «Soul Collectors». Ei skive som ble sluppet nylig og som lyrisk passende nok omhandler en musiker sin kamp for tilværelsen i middelalderen. Plottet går videre på at «vår» musiker får ødelagt instrumentene sine av en gruppe prester, men så inngår han en allianse med djevelen osv.  Kort sagt så er dramaturgien der, og enda viktige er det at skiva viser et band som har modnet og utviklet seg kraftig. Navnet på bandet er for øvrig Black Magic Fools!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*