Newsfeed

Gitaren er mektigere enn sverdet!

Som overskriften og postulatet tilsier så er det enkelte som elsker gitarer, og det er i alle fall et faktum at gitarer gjør mindre skade enn sverd. Den finske musikkscene har opp gjennom årene fostret noen svært bra gitarorienterte progjazz band, og siste tilskudd i så måte er Resonance Band. Det er en kvartett med dyktige musikere som kommer fra Helsinki og hvis musikk er instrumental og altså med gitarene som de førende instrumentene. Saku Mattila spiller glitrende og er den ledende gitaristen og hans våpendrager er session gitaristen Tuomo Dahlblom. Rytmeseksjonen som er fundamentet eller motoren i musikken er ved Pekka Lehti på bass, mens Marko Timonen spiller trommer. «Vibing» er tittelen på finnenes debutskive og slippes i disse dager, og foreløpig har bandet ikke klart å laste noe opp på Youtube så vidt jeg kan se.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*