Newsfeed

Reke skinnelangs!

Når jeg kommer over band som oppgir at de driver med etnisk ekspermentell metall eller progmetall så skjerpes min interesse! Jeg blir mer enn klar for å lytte til hva bandet har å by på. Acyl er fra landet hvor det visstnok skal være utallige froskespisere! For å gjøre det hele litt mindre forvirrende så er det Frankrike jeg snakker om. Et land som har et fargerikt fellesskap og musikerne i Acyl har sine aner fra Algeri. De bruker blant annet Algerisk mandolin, oud, «ethnic choirs” og øvrige tradisjonelle instrumenter for å meisle ut sin musikk.

For fire år siden kom Acyl med debuten sin «Algebra» som fikk jevnt over mye ros. Nå er oppfølger klar og igjen er det ei skive som starter med en A. «Aftermath». Hos Progarchives blir bandet forresten definert som eksperimentell/postmetall. Acyl har så langt et livsløp på ca. 10 år, og det var gitarist og vokalist Amine som var en meget viktig del av den Algeriske metalscenen via bandet Mass, som var initiativtaker til Acyl. Amine fikk med seg Reda (Worth) som spiller gitarer, «ethnic choirs» og tradisjonell perkusjon. Dermed var Acyltoget på sporet og kompetente til å kunne begynne å reke skinnelangs med bistand fra to musikere til. Valget falt på bassisten Salah, og trommeslageren Michael ex. Myst.

“Acyltoget tar av fra perrongen”

Dermed tok Acyltoget av fra perrongen, og er med årene blitt et meget vel ansett band. For fire år siden kom gitaristen AbderRahman ex. Dawn Of Decline og Arkan med slik at bandet ble en kvintett.En kvintett som spiller en musikk som er stenket med innflytelse fra arabisk kultur og spesielt fra Algerisk Sahara, og som mikser dette forbilledlig med rock og metall. Det hele smaksettes med bruk av tradisjonelle instrumenter på en kreativ måte og så tilsettes det noen gode doser progmetall og ekstremt metall. I sum rett så originalt og særpreget, og med visse fellestrekk med Orphaned Land. Om jeg ikke er helt på feil jorde så skal Acyl ha felles konserter med norske Ihsahn?!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*