Newsfeed

Snacks fra karibia!

Cuba er den største øya i Karibia, og landet har et meget aktivt og pulserende musikkliv. Akkurat det er neppe særlig overraskende da den jevne cubaner er svært varmblodige og glad i livet. Det manifesterer seg på mange måter, men et lidenskapelig forhold til musikk er så absolutt et resultat av det nevnte. Et annet særpreg ved musikklivet på Cuba og da i særdeleshet innen progscenen er en skyhøy instrumental skikkelighet. Fire av de virkelig store cubanske progbandene er Musica D`repuesto, Naranja Mecanica, Perfume De Mujer og Sintesis.

Et femte band som også er fremragende er Anima Mundi som nå har holdt på i 20 år nå, men som nok ikke så mange her i kalde nord har støtt på? Uansett så har Anima Mundi fått en rimelig stor skare av dedikerte fans verden over. Sekstetten kommer opp med et musikalsk brygg som de er nokså alene om, og følgelig har bandet særpreg. Et særpreg som kommer fra bandet sin kombinasjon av tradisjonell cubansk musikk, spacerock, symfonisk prog, keltisk musikk og new age! Bandet tar seg god tid mellom skivene, og på den måten så blir det kvalitetsverk. For noen uker siden nedkom så Anima Mundi med sitt femte opus som de har døpt «I Me Myself». Det er ei knallbra skive som nok er deres mest eklektiske til nå, men også en naturlig og flott oppfølger til  det særdeles vellykkede albumet «The Way» fra 2010.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*