Newsfeed

«Onan»!

Daniel Jeand’heur er trommeslager og har en fortid i band som One Shot, Pienza, B12 osv. Han er lidenskapelig opptatt av å utforske en form for improvisert jazzstenket musikk som er original og hvor riff og rytmer understøtter dette. For å finne en arena for dette så trengs det et verktøy, og valget falt på å danne trioen Elephant Tôk. Det var for fire år siden, og med tiden så ble Elephant Tôk en septett.

Når så rapperen og skuespilleren Sébastien Morin «Onan» mønstret på som åttende mann på Elephant Tôk skuta ble lydbildet forandret og svært egenartet! «Onan» sin vokal kan best forklares med det unorsk ordet chant, og viktigere så medførte det at en surrealistisk dimensjon ble tilført musikken til Elephant Tôk. Selv om oktetten leverer en rimelig original musikk så er de også retroorientert da de er sterkt inspirert av 70 talls band som Weather Report og Mahavishnu Orchestra. Elephant Tôk er nå aktuell med sin debutskive som enkelt nok heter «Tôk 1»!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*