Newsfeed

Opp fra dypet!

Fra det uendelige dypet av ukjent band spratt en dag Berlinbandet Favni opp, og åpenbarte for meg at de byr på ganske så spennende musikk. En musikk som nok best kan definere som folkprog. Tyskerne slapp nylig skiva «Windswept» som har fått en til dels strålende mottakelse. Å fatte seg i korthet er ikke Berlinerne like så strålende på, og «Windswept» byr på mye musikk. Skiver som er så lange kan være en lidelse å høre på, men Favni er så dyktige at den problemstillingen faktisk aldri oppstår.

Favni kombinerer på en snedig og tiltalende måte akustiske instrumenter med rock, og det hele marineres i folklore. Det er flust med progressiv tekning og melankolske øyeblikk, men også enkelte lydmessige eksplosjoner. Musikken er mangfoldig fordi det er så mange og forskjellige inspirasjonskilder. Nøkkelord i Favni universet er intensitet, stemning, atmosfære og pur spilleglede samt dyktighet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*