Newsfeed

Tusen strålende soler!

På facebook siden til bandet Element Of Chaos så kaller musikerne seg Echo, Dandy, Vice, Shag, Sly og Wonder Boy. Det indikerer humor og å ikke ta seg selv for høytidelig. Sekstetten er hjemmehørende i «Den Evige Stad» som Italia sin hovedstad så prosaisk heter. Roma ble kjent som den evige stad allerede så tidlig som da de gamle romerne hadde sine berømte og beryktede orgier før år 0. Det var den romerske poeten Albius Tibullus (55 f.Kr – 19 f.Kr) som innførte uttrykket «evige stad. Det romerske folk tenkte at uansett hva som skjedde med verden, uansett hvor mange andre imperier som oppsto og forsvant, så ville Roma og Romerriket alltid bestå.

Hvorvidt bandet Element Of Chaos alltid vil bestå er vel heller tvilsomt, men deres musikalske brygg som de selv kaller «Post-Atomic Avantgarde» er ofte så egenartet og kreativt at bandet ikke bør være noen døgnflue. Akkurat det er det egentlig ikke noen fare for da Romabandet er inne i sitt tiende leveår, og døgnfluer slett ikke lever så lenge! Høyst levende er i alle fall sekstetten sitt siste nylig slupne opus som passende nok har blitt døpt «A New Dawn»! Kanskje er tiden inne for at dagen gryr for Element Of Chaos, og tusen strålende soler lyser opp bandet og de får den oppmerksomhet de fortjener?

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

3 Comments on Tusen strålende soler!

  1. jeg må kommentere på denne litt…

  2. jeg må kommentere på denne litt…oioioi

  3. jeg må kommentere på denne litt…blob blob

Leave a comment

Your email address will not be published.


*